Mini morotscupcakes

God morgon, god morgon!
 
Här har vi hunnit vara vakna i ett par timmar redan. Alva kom in imorse och sa "vakna, vakna, jag vill upp", så det var bara att kravla sig ur sängen och fixa med frukost. Nåja det är väl skönt att komma upp och komma igång med dagen, (Thilda ligger dock fortfarande och sover, så man hade kanske inte tackat nej till att få ligga kvar en liiiten stund till).
 
Det är dags att lägga upp recept på morotscupcakesen som jag gjorde till dopet. Vem älskar inte morotskaka?! Som mini cupcakes blir de alldeles perfekta i storlek och sååå mumsiga, skulle man inte få nog efter en så ta två :)
 
Mini morotscupcakes
Ca 40 st 
 
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjölk
1 dl matolja (ej olivolja)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
½ tsk riven muskotnöt
1 krm salt
200 g rivna morötter (ca 3st)
 
Gör så här:
 
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna.
Varva de torra ingredienserna, mjölken och oljan ner i smeten och blanda.
Vänd till sist ner de rivna morötterna.
Häll upp i formar som du ställt i muffinsplåtar. Fyll till 2/3.
Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 9 minuter.
Tänk på att ugnar är olika så känn med sticka.
Spritsa dem när de svalnat.
 
 
Cream Cheese frosting
Till ca 24st mini cupcakes
 
200 g cream cheese
50 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker 
 8 dl florsocker 
2 tsk citronsaft

Vispa ihop ingredienserna med en elvisp.
Blanda tills det blir en jämn smet.
Spritsa eller bre på dina avsvalnde cupcakes. Njut!
 
Tips:
Dessa cupcakes blir till och med ännu saftigare och godare efter någon dag, de är därför perfekta att göra ett par dagar i förväg när kalas eller bjudning nalkas. Förvara dem bara i kylskåp.
 
 
 
 
Ha en fin dag!

Mumsans värld

Hej och välkomna till min blogg. Jag heter Emma och kommer här att skriva om mina döttrar, bakning som har blivit en stor passion och delar av min vardag.

RSS 2.0