Snickerscupcakes
Igår bakade jag snickerscupcakes för första gången. Jag bara måste skriva om dem för de blev helt fantastiskt goda! Receptet hittade jag för ett bra tag sedan, men jag har inte haft tillfälle att baka dem förrän nu. Jag gjorde 12 lite mindre cupcakes då dem är ganska mäktiga. Jag minns tyvärr inte vart jag hittade receptet så jag skriver ut det här:
Ca 5 stycken stora cupcakes
50g smör
1 1/2 dl strösocker
3tsk vaniljsocker
1 ägg
1dl varmvatten
1/2 dl kakao
2 1/4 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 1/2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 180grader. Värm smöret lite snabbt i micron så att det mjuknar lite. Vispa med sockret tills det är mjukt och krämigt. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa till en slät smet.
2. Blanda hett vatten och kakao i en skål. Rör ut alla klumpar. Häll sedan i den andra smeten.
3. Sikta ner de torra ingredienserna och rör ihop med en slev. Fördela i fem stora muffinsformar eller tolv mindre formar och grädda i ca 15-25min (mycket beroende på ugn!) i mitten av ugnen. De ska vara precis torra inuti. Ta ut och låt svalna och använd sedan en urgröpande eller en sked för att göra ett hål i din cupcake. Gör ett ganska stort hål.
Fyllning
200 g mini-snickers
ca 1/2 burk dulche de leche (karamelliserad mjölk. Lättast att köpa färdig, annars koka en burk kondenserad mjölk i ca 3timmar)
ca 1/2 dl salta jordnötter
Hacka snickersen grovt, gör detsamma med jordnötterna. Blanda med dulche de Lechen. Lägg en liten klick dulche de leche i varje muffin och fyll sedan på rejält med fyllningen. Tryck till.
Kolafrosting
30g mjukt smör
5dl florsocker
2tsk vaniljsocker
100g Philadelphiaost
Ca 2 rågade matskedar dulche de leche
Rör mjukt smör, florsocker, vaniljsocker och Philadelphiaost krämigt. Rör ner dulche de lechen i smeten lite i taget, så att det inte blir för lös frosting. Tillsätt lite mer kola om det behövs. Ställ kallt minst en halvtimme och dekorera sedan med lite dulche de leche som du värmt snabbt i micron för att få den lite lösare, samt grovhackade jordnötter och ev. några flingor salt.
Hoppas det smakar!
